Pan Vision PlayHard -messutapahtuma, osa 1

Merkittävä osa peleistä saapuu Suomeen muutaman suuren tukkurin kautta. Yksi suurimmista suomalaisista pelien ja laitteiden maahantuojista on pohjoismaissa aktiivisesti toimiva Pan Vision.

ShoutHill kävi tutustumassa PAN Visionin tuoreisiin toimitiloihin viime marraskuussa. Osana medialle järjestettyä tupaantuliaistapahtumaa järjestettiin myös yhtiön päämiesten messutapahtuma.

Panvisio Playhard -messutapahtuma. Osa 1: Tunnelmat ja paikalla olleet yritykset

Panvisio Playhard -messutapahtuma. Osa 2: Tappelupeliturnaus ja yhteenveto.

Pan Vision Finland kuuluu ruotsalaistaustaiseen Pan Vision Groupiin, joka kuuluu pohjoismaiden suurimpiin tukkureihin.

Yhtiön uudet toimitilat sijaitsevat edelleen Turussa. ShoutHillin iskuryhmä haki arkeen hieman kovuutta yrittämällä paikalle julkisia liikennevälineitä hyväksikäyttäen. Sopiva sekoitus arjen hulluutta, selviytymistaitoja ja taistelutahtoa johtivat lopulta perille vain muutaman kymmenen minuuttia suunnitelmaa jäljessä.

Uusien tilojen esittelyjen lisäksi paikalle oli saatu edustava joukko Pan Visionin päämiehien edustajia. ShoutHillin huomio kiinnittyi messutapahtumassa etupäässä laitteisto- ja pelitarjontaan.

Pelillisesti mielenkiintoisimpiin tuttavuuksiin kuului suomalainen eleohjauspelejä kehittävä Virtual Air Guitar Company, joka esitteli tapahtumassa ensimmäistä suomalaista Kinect-eleohjauspelejä.

Ennen joulua kauppoihin saatu Kung-fu High Impact vaikutti ensikosketuksella erittäin toimivalta peliltä. Yksinkertaisessa peli-ideassa on ideana potkia ja hakata omilla kehonliikkeillä ruudulla näkyviä vihollisia.

Esillä oli myös monia odotettuja hittipelejä. Näytillä oli esimerkiksi loistavasti menestynyt Batham: Arkham City sekä Lord of the Rings: War in the North.

Niin sanottujen kasuaalipelaajien markkinat kiinnostavat pelitaloja hurjasti. Syynä on potentiaalisen asiakaskunnan suuri määrä.

Messutapahtumassa tästä kategoriasta esillä oli esimerkiksi PlayStation Move -liiketunnuksen avulla toteutettu ammuntapeli Hunter’s Trophy Black Version.

Haulikko-ohjaimen avulla toimivan metsästysimulaatiopelin ideana on simuloida metsästystä. Testasimme pelissä kahta osiota, jossa tehtävä oli ampua kiekkoja tai kyyhkysiä.

Samasta peligenrestä oli esillä myös tarkka-ampujasimulaattori Sniper Vision, jossa liikeohjain kytketään tarkkuuskiväärin näköiseen ohjaimeen.

 

Panvisio Playhard -messutapahtuma. Osa 2: Tappelupeliturnaus ja yhteenveto.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.