Panvision Play Hard -messutapahtuma, osa 2

Tappelupelifaneja kiehtoi erityisesti esillä oleva Capcomin Ultimate Marvell vs. Capcom 3. Pelin ympärillä järjestettiin myös pienimuotoinen turnaus, jonka palkintona oli upouusi Xbox 360.

Panvision Playhard Messutapahtuma. Osa 1: Tunnelmat ja paikalla olleet yritykset.

Panvisio Playhard -messutapahtuma. Osa 2: Tappelupeliturnaus ja yhteenveto.

ShoutHillin taival turnauksessa alkoi loistavasti. Kymmenien nöyryytettyjen vastustajien jälkeen vastaan tuli valitettavasti absurdi tilanne, kun kaksi tiimimme mestaria joutui taistelemaan kunniasta vastakkain.

Koska keskinäisen paremmuuden ratkaisu olisi todennäköisesti osoittautunut mahdottomasti, päädyttiin tiimin sisällä salaiseen sopupeliin kivi-paperi-sakset-taktiikan ratkaisemana.

Veikkauksen perinteitä vaalien laadukkaasti toteutettu juoninta ei ilmeisesti miellyttänyt karmaa, sillä myöhemmin ShoutHill-tiimin matka päättyi kirvelevään semifinaalitappioon. Tappion katkera kalkki hukutettiin kaikkien suomalaisten perinteiden mukaan messutapahtuman jälkeen miehekkäällä määrällä väkijuomia.

Laitteisto

Laitteistopuolella tuotteitaan esittelevät esimerkiksi Microsoft, Logitech, Creative, Epson ja Steelseries.

PC-pelaajien kannalta mielenkiintoisin paikalla ollut toimija oli tanskalainen SteelSeries. Pelihiiristä- ja näppäimistöistä tunnettu yhtiö marssitti osastollaan esille koko joukon rankkaan pelikäyttöön tarkoitettuja hiiriä. Tarkempia kokemuksia näistä on luvassa myöhemmin.

Yhtiön osastolla oli esillä esimerkiksi koko joukko hiirimattoja. Pelinäppäimistöistä esillä oli esimerkiksi erillisellä pelinäppäimistöllä varustettu Merc sekä yleismallisempi Shitf, jonka erikoisuus ovat vaihdettavat näppäinlevyt.

Microsoft esitteli messuilla erityisesti näppäimistöjä ja hiiriä. Pelikäyttöä ajatellen tuotteita oli esillä heikosti. Sen sijaan näytillä oli useita Touch -tuoteperheen hiiriä, jotka valmistajan mukaan ovat hiirimaailman suurin uudistus pallosta luopumisen jälkeen.

Creative esitteli paikalla erityisesti ulkoisia äänikortteja, kuulokkeita sekä erilaisia koteloita markkinat vallanneille tablet-laitteille.

Mukana ei ollut varsinaisia tuoteuutuuksia, mutta pieni turinahetki edustajan kanssa paljasti erityisesti ulkoisien äänikorttien ja langattomien kuulokkeiden myyntilukujen nousseen hurjaa vauhtia.

Logitech ja Epson olivat mukana esittelemässä omia tuotteitaan, mutta pelimiehille mielenkiintoista näytettävää oli tarjolla vähän. Epsonin osastolla olevat videotykit vakuuttivat, sillä täyden teräväpiirtotarkkuuden 120-tuumainen seinäkuva vakuutti testiryhmän syvästi.

Tulevia uutuuksia esillä vain vähän

Esillä oli etupäässä tuttuja, tilaisuuden aikana jo kauppoihin ehtineitä uutuuspelejä. Esillä olivat esimerkiksi tuore Sonic Adventures sekä Wii Virtual Tennis.

Mielenkiintoisin vuoden 2012 lanseeraus oli PS3-konsolilla pelattavana ollut Segan Binary Domain. Enemmän kuin hieman Gears of War -vaikutteita lainannut toimintapeli vaikutti nopean testin perusteella mainiolta tuttavuudelta.

Tarkempia kokemuksia pelistä saadaan pian, sillä kauppoihin valmis tuotos tupsahti viime viikolla.

Kaiken kaikkiaan reissu sujui huomattavasti odotuksia paremmin. Tervejärkiselle ihmiselle matka Turkuun aiheuttaa aina pieniä vilunväreitä, mutta tälläkin kertaa matka sujui ystävällisten ihmisien ja hyvin hoidettujen järjestelyjen vuoksi mainiosti.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.