Ensimietteitä – testissä PS Vita

Sonyn PS Vita -käsikonsoli saapui myyntiin viime viikolla. Tällä viikolla laite saatiin myös ShoutHillin vaativaan testipenkkiin.

Kattavampi artikkeli laitteesta on luvassa myöhemmin. Pikaisen testin perusteella on jo selvää että laite on erittäin vaikuttava. Testattujen pelien ulkoasu on enemmän kuin kunnossa: pelit pyörivät sujuvasti ja ovat kauniita kuin karamelli.

Kun konsolin ottaa käsiinsä, on ensimmäinen huomattava seikka konsolin paino, joka on yllättävän suuri. Massaa selittää kookas kosketusnäyttö, joka kokonaisuutena tekee laitteesta tuntuvasti aiempia PSP-konsoleita jytkymmän.

Teknisesti mielenkiintoisin uudistus on konsolin taustan ohjauspinta, joka mahdollistaa konsolin takaseinän hiplailun välittymisen laitteelle. Toinen äkkiä eteen tuleva uudistus on konsolin verkottuneisuuden hurja kasvu. Nettiin pääsee langattoman lähiverkon lisäksi myös matkapuhelinverkon kautta. Laitteen mukana toimitetaan Saunalahden valmis pre-paid-liittymä, jolla verkkoon pääsee tien päälläkin etukäteismaksua vastaan.

Verkkoyhteyden myötä PS Vita on integroitu myös Playstation Networkiin. Mukana peleissä ovat viimein myös Microsoftin Achievementeista vaikutteita saaneet palkinnot. Nykymuodin mukaisesti pakettiin on lyöty myös Facebook-tuki – kuinkas muuten.

Raudaltaan PS Vita on suoranainen tehopakkaus. Teknisesti paketti on kasassa ja loppuun asti mietitty. Tärkein menestystekijä ovat lopulta laitteelle saatavat pelit. Lanseerauksen yhteydessä tarjolla on pelattavaa yllättävän niukasti. Jatkossa tilanteen uskotaan parantuvat tuntuvasti.

Sonyn aiempi menestys käsikonsoleissa on ollut katastrofaalisen heikko. PS Vita on loistava mahdollisuus kääntää suunta. Ajankohta kurssimuutokselle on kuitenkin äärettömän haastava. Älypuhelimet kulkevat yhä useamman potentiaalisen PS Vita -ostajan mukana jatkuvasti. Niihin on saatavilla edullisesti rajaton määrä pelejä. Erillinen käsikonsoli tarjoilee upeaa grafiikkaa ja konsoleilta tuttuja pelibrändejä. Mutta riittääkö se?

Tarkempi PS Vita -juttu valmistuu lähiaikoina!

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.