SteelSeries Merc Stealth – Kylläpäs on outo näppis

Tanskalaiset tunnetaan Legoista ja hassusta kielestä. Eivät ihmiset siellä päin kuitenkaan täysin pahoja ole, sillä tanskalaisvalmistaja Steelseriesin Merc Stealth -näppäimistö on kohderyhmälleen varteenotettava valinta. 

Ensinäkemältä suorastaan hämmentävän oudolta näyttävä näppäimistö on suunniteltu erityisesti pelaajille. Noin 60 euron hintaluokkaan sijoittuva näppäimistö vakuuttaa pelikäytössä, mutta jättää toivomisen varaa normaalinaputtelussa. Innokkaille pc-viihteen harrastajille se on ongelmista huolimatta varteenotettava hankinta.

Ensivaikutelma näppäimistöstä on laadukas. Merc Stealth vakuuttaa jämäkkydellä ja yllättävän suurella painollaan. Tämä on hyvä asia, sillä pelaaminen ei ole leikkiä: näppäimistöltä vaaditaan suurien tunteiden loimussa tuntuvasti fyysistä kestävyyttä.

Merc Stealth sisältää kahden portin usb-hubin sekä kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Näiden ominaisuuksien ansiosta se soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi LAN-verkkopelitapahtumiin.

Tiukka fokus pelikäyttöön näkyy kaikessa. Muotoilussa korostuvat 34 pelaamiseen dedikoitua erikoisnappia. Pelailu onnistuu hyvin myös pimeässä, sillä näppäimistöstä löytyy taustavalo. Valaistuksen voi säätää mieleisekseen kolmesta väri/kirkkaus -kombinaatiosta: tarjolla on sinisen lisäksi myös punainen ja purppura.

Pelikäyttöön tarkoitetut lisänapit on aseteltu perinteisten nappien vasemmalle puolelle 11 asteen kulmaan. Asento on ergonominen ja kumipäällysteisten nappien tuntuma on jämäkkä.

Kustomoinnin ja makrojen ystäville Merc Stealth tarjoaa mahdollisuuden muokata näppäimistön ominaisuuksia verkosta ladattavan Z Engine -softan avulla. Ohjelman mukana tulee valmiina iso läjä profiileja eri peleille. Perinteiset multimedian ohjausnapit löytyvät näppäimistön ylälaidasta ja pelaavat moitteetta rivakassakin viihdenautiskelussa.

Steelseries on rakentanut Merc Stealth -näppäimistön puhtaasti pelikäyttöä ajatellen. Pelaajia päätös ilostuttaa, mutta valitettavasti tämä on johtanut siihen että normaalikäytössä  näppis vaatii joko puolen vuoden totuttelun, tai se lentää komeassa kaaressa kaapin perälle.

Suurin ongelma on näppäimistön tuntumassa: jo tämänpituisen jutun kirjoittaminen aiheuttaa ennätysmäärän virheitä. Yksi ärsyttävimmistä ominaisuuksista on numeronäppäimistön ja tekstinsyötön ohjausnäppäinten yhdistäminen, sekä niiden tunkeminen samaan läjään nuolinäppäinten kanssa. Edellämainittu systeemi kompensoi pelinäppäinten vaatimaa tilantarvetta mutta on käytössä erittäin sekava.

Jos kuvailisit itseäsi ihmiseksi joka pelaa PC:llä suuria määriä pimeässä, kirjoittaa tekstit kirjoituskoneella eikä ikinä omista liikaa USB-portteja, ShoutHillin testitiimi suosittelee Steelseries Merc Stealth -näppäimistöä lämpimästi. Taustavalaistu näppäimistö on laadukas ja pelikäyttöön 60 euron hinnallaan erittäin hyvä vaihtoehto.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.