id

Doom-kehittäjä ei ole vakuuttunut Linux-pelaamisesta

id

Linuxin suosio pelikäytössä on kasvanut vauhdilla. Alustan puolestapuhujana on tullut tunnetuksi erityisesti Windows 8 -käyttöjärjestelmän tiettävästi henkilökohtaisena loukkauksena ottanut Valven Gabe Nevell.

Valve on portannut Steam-pelialustansa Linuxille jo aikaa sitten. Avoimen koodin peliympäristöä ovat hehkuttaneet myös monet valmistajat, jotka ovat tuoneet markkinoille Linuxilla varustettuna pelikannettavia. Vaikka useimpiin tällaisiin laitteisiin edelleen päätyneekin nopeasti Windows, on Linuxin asema pelikäytössä kohentunut.

Monien suosittelijoiden lisäksi Linux-pelaamisella on edellään monia epäilijöitä. Eräs nimekkäimmistä on Doom-peleistä tunnetun iD Softwaren John Carmack. Reddit-sivustolla kirjoitelleen pelipomon mukaan Linux-pelaamisen tiellä on edelleen paljon esteitä.

Yksi ja suurin näistä on raha: Linux-pelien tekeminen kuluttaa edelleen enemmän rahaa kuin tuottaa, eikä peleistä saa rakennettua kunnon liiketoimintamallia. Carmackin mukaan yksi uskottava tie Linux-pelaamiseen olisi emulointi, joissa Windows-pelejä voitaisiin pelata vain pienellä tehohäviöllä. Toistaiseksi tällaisia ratkaisuja ei vielä ole saatu kehitettyä, sillä emulointi kuluttaa tuntuvasti pelikoneen resursseja.

Carmack kertoo käyttävänsä Linuxia tietyissä yhteyksissä, mutta esimerkiksi työpöytäkäytössä hän ei järjestelmää hyödynnä.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.