sanetwain

Softaesittely: SaneTwain – Vanha skanneri verkkoon Linux-koneen avulla

sanetwain

Vanha skanneri saattaa tuottaa konetta päivittävälle yllättäviä ongelmia: vanha luottopeli ei enää toimikaan tuoreimmilla Windows-versioilla, kun ajurituki on puuttuva. 

Pahimmillaan valmistajien piittaamattomuus johtaa toimivan laitteen hylkäyspakkoon. Hieman harrastuneisuutta peliin uhraava voi kuitenkin viritellä vanhan laitteen esimerkiksi verkon Linux-koneen perään ja jakaa sen verkkoon.

SaneTwain on näppärä avoimen koodin ohjelmisto, jolla Linux-koneella verkkoon jaettuun tulostimeen pääsee käsiksi näppärästi Windowsista. Ohjelman avulla on mahdollista käyttää esimerkiksi Raspberry Pi -tietokoneeseen kytkettyä laitetta ilman, että Windows-käyttäjä edes tajuaa laitteen löytyvän fyysisesti toisen koneen perästä.

Asetuksien säädön jälkeen skannailu sujuu ongelmitta myös 64-bittisellä Windowsilla, vaikka valmistaja ei tätä tukea virallisesti lupaakaan. Suurin miinusmerkki jääkin järjestelyn vaatimasta vaivasta: monelle uuden skannerin hankinta saattaa olla vähävaivaisuuden vuoksi mielekkäämpi ratkaisu.

Latauslinkki

3

 

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.