paint.net

Softaesittely: Paint.net – tässä on pakollinen softa jokaiselle koneelle

paint.net

Sanotaan, ettei halvalla saa hyvää. Tietokoneohjelmistoissa tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkaansa – katsokaa vaikka ilmaista kuvankäsittelyohjelma Paint.netiä.

Ilmaisena freeware-projektina toimiva Paint.net on satunnaiselle kuvakäsittelijälle taivaan lahja. Vaikka kattavampi ohjelma on pakkohankinta esimerkiksi ahkeralle digikuvaajalle, satunnaiselle käyttäjälle ilmainen vaihtoehto toimii yllättävän hyvin.

Paint.net on nimensä mukaisesti eräänlainen looginen laajennusversio Windowsin omasta Paint-ohjelmasta. Varsinaisesti ohjelmilla ei kuitenkaan ole mitään yhteistä, sillä freeware-versio vie Windowsin mukana toimitettavaa perustyökalua kuin pässiä narussa.

Paint.net on erittäin helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla perustason kuvankäsittely onnistuu loistavasti. Mukana on tuki kerroksille ja monille efekteille, kuten pehmennykselle ja punasilmäisyyden poistolle. Myös kuvan valkotasapainon ja värisävyjen säätö onnistuu helposti.

Vaikka työkalu ei monipuolisuudessaan vedä vertoja kaupallisille vastineilleen, ilmainen mutta ominaisuuksiltaan loistava Paint.net tulisi kuulua jokaisen tietokoneen perusvarustukseen.

Lataa

4japuol

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.