ipad_air

Apple vyörytti uudet iPadit – Nokian uutuusmalli ei vakuuta

ipad_air

Tietokonevalmistaja Apple on jälleen esitellyt uusia tuotteita. San Franciscossa järjestetyssä tapahtumassa merkittävintä antia ovat uudet iPad-mallit.

Tilaisuudessa vyörytettiin pääjohtaja Tim Cookin johdolla julkisuuteen uusi viidennen sukupolven iPad, joka tunnetaan nyt kokonaan uudella nimellä iPad Air. Uusi nimi viittaa laitteen muotoiluun: iPad Air on edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi.

Kyseessä on ennen kaikkea markkinointitermi: käyttäjälle muutaman millin ja muutaman kymmenen gramman poistuminen tuskin näkyy. Uusi A7-suoritin on yhtiön mukaan runsaasti entistä nopeampi, mutta senkin etu nähtäneen vasta ajan kanssa.

Suurempi muutos on mini-iPadin uudistus: mukana on nyt päämallista tuttu tarkempi Retina-näyttö. Markkinat suorastaan vaativat tarkkuusnäyttöä myös pieneen iPadiin, sillä esimerkiksi Android-leiri on Asuksen ja Samsungin johdolla esitellyt useita tarkkoja tablettimalleja.

Tablettien lisäksi Apple esitteli tapahtumassa uusia kannettavia tietokoneita sekä OS X Maverics -käyttöjärjestelmäversion. Ilmaispäivitys Maverics ei kuitenkaan sisällä maata mullistavia uutuuksia, eikä Macbook Airinkaan etupäässä suorittimeen liittyvä päivitys juuri värisytä kannettavien tietokoneiden markkinoita.

Tableteissa tapahtuu

Tablettimarkkinoilla on tänään ollut Applen lisäksi myös muuta vilskettä, sillä Microsoftin ostama Nokia esitteli tänään Abu Dhabissa uusia laitemalleja. Puhelimen ja tabletin välimaastoon sijoittuvien suurien puhelimien lisäksi yhtiöltä nähtiin – odotusten mukaisesti – uusi tablet-malli.

Nokian tabletti osoittautui kuitenkin lanseerauksessa välittömäksi pettymyksi: Windows RT -käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite on houkuttelevasta muotoilusta huolimatta puolikuoleena syntynyt laite, sillä Windows RT kärsii akuutista ohjelmistopulasta.

nokiatab

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.