IMG_3069

Sound Asleep – testipenkissä musiikkityyny

IMG_3069

Elämää helpottavien teknolelujen valikoima on kasvanut viime vuosina hämäävän kovaa vauhtia. Halpa kiinalaistuotanto on poikinut kauppoihin merkittävän kasan oikeaan käyttöön kelpaamatonta hupituotantoa. Silmät auki pitämällä on heikosta tarjonnasta kuitenkin mahdollista bongata laadukkaita tuotteita.

Shouthillin toimituksessa epäkelpojen tuotteiden virrasta on historian aikana poimittu lukijaesittelyyn tukku erinäisiä helmiä. Tällä kertaa esittelyvuorossa on yksinkertainen, mutta äärettömän käytännöllinen musiikkityyny.

AlphaGeek-verkkokaupassa myytävä Sound Asleep musiikkityyny on idealtaan äärettömän yksinkertainen, mutta nerokas. Normaalista tyynystä bassopäänalunen eroaa ainoastaan sen sisältämien pienenpienien kaiutinelementtien verran. Ulkoisesti tyynyn kavaltaa nurkasta törröttävä miniplug-piuha, johon on mahdollista kytkeä esimerkiksi mp3-soitin, älypuhelin tai vaikkapa stereot.

Bassotyynyn ideana on tarjota iltapuhteeksi mahdollisuus esimerkiksi lempimusiikin kuunteluun. Tyyny korvaa puuhassa täydellisesti nappikuulokkeet, joiden käyttö sängyssä on jotain sietämättömän ja hirvittävän välimaastosta.

Toteutukseltaan tyyny on hyvä, sillä käytettävyys on kunnossa.  Äänenlaatu ei ymmärrettävästi ole hurjan laadukas, mutta illan viimeisiin hetkiin se on enemmän kuin kohdallaan. Mukana tuleva kytkentäpiuha on mukavan pitkä, joten tyynyn liitäntä onnistuu käytännössä mihin tahansa musiikinkuuntelulaitteeseen.

Siinä missä tyyny soveltuu musiikin kuunteluun, perustehtävässään tuote ei loista. Tunnoton tyynynpohja soveltui testeissämme toiselle nukkujalle huonosti, sillä lopputulemana oli kipeä niska. Samaan aikaan toinen testaajamme ihastui tyynyyn myös nukkumisominaisuuksiltaan. Lähtökohtaisesti tyyny sopii erityisesti henkilöille, joille sopivat yleisesti ottaen matalat päänaluset.

Kokonaisuutena musiikkityyny on näppärä tuttavuus. Superlaadukasta hifikokemusta odottavat joutuvat pettymään, mutta hinnan ja laadun suhteeltaan päänalunen on tuote paikallaan. Ainoa ongelma on tyynyn käyttö sen perustehtävään, muhkeisiin tyynyihin tottuneelle Sound Asleep ei ole paras mahdollinen ratkaisu.

Sound Asleep -musiikkityyny
Hinta: 28 euroa
Saatavuus: Verkkokauppa Alphageek

3japuol

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.