nhl_collision_physics

Urheilupelit hallitsevat – taas platinaa EA:lle

nhl_collision_physics

Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa. Pilkunjälkeisten taksijonojen ”ilmaveivien” lisäksi kiekko kiitää jäällä myös virtuaalisesti, sillä EA:n NHL-pelisarja on jälleen saavuttanut Suomessa kunniaa tuplaplatinalevyn muodossa.

Yhteensä peliä on myyty Playstation 3 -alustalla hurjat 40 000 kappaletta. Luku on hurja, muttei tavaton. NHL-sarjan tapauksessa myyntiluvuista tekee kuitenkin entistä kunnioitettavampaa se, että pelisarjan uusi painos ilmestyy kauppojen hyllyille joka vuosi.

Ulkopuolisesta pelin vuosipäivitysten muutokset saattavat tuntua heiveröiseltä syyltä investoida uutuuteen. Lätkäpelien lisäksi muutokset huomataan kuitenkin myös jalkapallokentillä, sillä myös FIFA 14 -peli on yltänyt platinamyyntiin. Peliä on ostettu PS3-alustalle yhteensä yli 20 000 kappaletta.

Pelimyyntiluvut paljastavat samalla myös tietoa suomalaisen konsolimarkkinan voimasuhteista. Vaikka Xbox 360 on maailmalla Sonyn kivenkova haastaja, Suomessa Sony hallitsee konsolimarkkinoita huomattavasti korkeammalla markkinaosuudella.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.