Murdered_Soul_Suspect_Review (3)_1401724636

Murdered: Souls Suspect – nyt ei lähde

Peliala on tällä vuosituhannella kasvanut arvossaan elokuvateollisuuden ohi. Samalla ala on kokonaisuudessaan kypsynyt ja teknologiakeskeisestä koodaajien temmellyskentästä on siirrytty kohti ammattimaisia tuotantoja ja huippuluokan tarinankerrontaa.

Murdered: Soul Suspect kiehtoo jo etukäteen mielenkiintoisilla juonikuvioillaan. Pelaaja heitetään murhatun poliisietsivän rooliin. Tavoitteena on selvittää pelihahmon epäselväksi jäänyt murha henkimaailmasta käsin. Selvitystyön apuna ovat monenkirjavat henkimaailman mahdollistamat lisämausteet, kuten demonit ja yliluonnollisesti havainnointikuvut.

Murdered_Soul_Suspect_Review (3)_1401724636

Lupaavasta ja massasta erottuvasta tarinasta huolimatta käy nopeasti selväksi, ettei Soul Suspect kykene lunastamaan lupauksiaan. Teknisten ongelmien lisäksi japanilaisteos kärsii itseään toistavasta pelimekaniikasta, heikosta pelattavuudesta ja etäiseksi jäävistä pelihahmoista. Kokonaisuuden kruunaa ylenmääräinen helppous: haaste on olematon kokemattomallekin pelaajalle.

Murdered_Soul_Suspect_Review (12)_1401724640Murdered_Soul_Suspect_Review (13)_1401724640

Pahoista puutteista johtuen kokonaisuus jättää kylmäksi. Ensikuulemalta kiehtova tarina hautautuu pelillisten ongelmien taakse. Ohjaustuntuma on heikko ja pelattavuus jää heikoksi tarinan hahmojen yksiulotteisuuden vuoksi.

Päällimmäiseksi tunteeksi pelaajalle jää paha pettymys, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Rahojen investoiminen peliin ei tästä syystä ole missään määrin järkevää ennen alennusmyyntikierrosta.

3

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.