Valve goes Linux – laatupelattavaa partaguruille

Peliyhtiö Valve on tunnettu parhaiten Steam-pelipalvelusta ja Half-Life-pelisarjasta. Avoimen koodin parrakkaissa kokouksissa yhtiötä on kiitetty avoimesta suhtautumisesta Linux-käyttöjärjestelmään.

Mahakkaat GNU-gurut voivat hieroa partaansa tyytyväisenä, sillä Valve on nyt ilmoittanut ensimmäisen virallisen Linux-pelinsä. Ensimmäinen käyttöjärjestelmällä nähtävä peli on Left 4 Dead 2, joka saapuu Ubuntu-jakelulle yhtä aikaa Steam-ohjelmiston kanssa.

Left 4 Dead 2 on ensimmäinen Linux-peli, mutta sen ei uskota jäävän ainokaiseksi. Pelin lisäksi Valve on kääntänyt käyttöjärjestelmälle Source-enginen. Mittavan urakan jälkeen myös muiden sitä käyttävien pelien käännös onnistuu helposti.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.