Sonyn pelibisnes ei kukoista – turskaa tulee


Arviot Sonyn heikosta menestyksestä käsikonsolimarkkinoilla näyttävät pitäneen paikkansa. Yhtiö kertoi viime viikolla vuosineljänneksestään, joka ei sujunut lainkaan odotuksien mukaan.

Toisella vuosineljänneksellä Sonyn pelipuoli lirvahti kokonaisuudessaan tappiolle. Laitteiden myyntiluvut ovat kautta linjan heikoissa kantimissa: toisella vuosineljänneksellä PS3, PS Vita ja PSP -käsikonsolit tekivät yhteensä kauppansa heikommin kuin pelkkä PS3 ja PS Vita vuosi sitten.

Heikko tilanne voi johtua monista eri seikoista, eikä yhtä syytä ole. Merkittävää on kuitenkin tiukka kilpailutilanne: Sonyn yksinoikeuspelien määrä ei viime vuosina ole onnistunut vakuuttamaan monia pelaajia.

Sonyn Playstation-liiketoiminta, eli pelilaitteen kokonaisuudessaan, nitkahti toisella neljänneksellä miinukselle 28 miljoonan punnan verran. GamesIndstystry-verkkolehden mukaan vuosi sitten yhtiö teki 33 miljoonan punnan tuloksen, joten alamäki on ollut vakava.

Suurimpia murheenkryynejä Sonylle on käsikonsoli PS Vitan heikko menestys. Laite ei ole onnistunut vakuuttamaan markkinoita tai pelaajia. Lopputuloksena on heikko myynti. Sony ei ole vaivassaan yksin, tablettien ja älyluurien haasta on osoittautunut kovaksi palaksi myös Nintendolle.

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.