bioshock_infinite

Bioshock Infinite (X360) – Loistavan tarinan voimalla

bioshock_infinite

Lasken peliohjaimen käsistäni rauhallisesti. Kahvi kupissa on jäähtynyt, sillä tarina vei mukanaan jo tunteja sitten. Vasta loppumetreillä yhteen punoutunut juoni on avautunut koko nerokkuudessaan.

Nerokasta.

Tietokone- ja konsolipeleissä juonikuviot ovat nousseet jatkuvasti suurempaan arvoon. Siitä huolimatta merkittävä osa peleistä mässäilee ennen kaikkea grafiikalla tai pelattavuudella. Hyvän ja kiehtovan tarinan kertova peli on edelleen iloinen poikkeus.

Bioshock-sarjassa laatu on pidetty korkealla sarjan aamunkoitosta asti. Tuorein, keväällä kauppoihin ehtinyt Bioshock Infinite ei ole poikkeus säännöstä. Irrational Gamesin tuotosta on rakennettu tinkimättömällä ammattitaidolla ja ihan aidolla rakkaudella.

Elizabeth_fink1

Aito välittäminen pelistä näkyy lopputuloksesta. Halu kertoa pelaajaa puhutteleva tarina on hieno piirre nuoressa pelintekijässä. Sikareita polttelevien yritysjohtajien piireissä ominaisuutta arvostetaan huomattavasti vähemmän, sillä hyvä juoni ei ole massateineille markkinoitaessa tehokkain myyntivaltti.

Varttuneempi pelaaja tunnustaa yleensä nikottelematta tarinankerronnan merkityksen pelin laadukkuudessa. Bioshock Infiniten tapauksessa syvänterävä juoni ei ole kuitenkaan pois pelin muista ulottuvuuksista – päinvastoin. Teknisesti kyseessä on eräs vuoden parhaimmista tuotoksista.

patriotfight_ONLINE

Ulkoasultaan peli on kaunis kuin karamelli. Värikäs ja oivaltava pelimaailma on rakennettu niin epätodellisen upeaksi, että jo pelkkä potemkin kulissi vetää pelaajan syvälle tarinan juonikuvioihin. Kun tähän kokonaisuuteen lisätään umpilaadukas pelimekaniikka, oiva ääninäyttely ja ylipäätänsä ilahduttava dialogi, on kyseessä kaikilla tavoin mitattuna vuoden pelitapahtumiin kuuluva lanseeraus.

Reaktiohippaa metsästäville nopean nautinnon etsijälle Bioshock Infinite ei ole paras mahdollinen paketti pelihyllyltä. Peli ei tarjoa markkinoiden komeinta grafiikka tai kauneimpia tekstuureita. Nyanssien ja teknisten yksityiskohtien sijaan tarjolla on eeppinen ja syvällinen tarina, joka sieppaa otteeseensa.

4japuol

 

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.